lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Makaron muszle nadziewany rybą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Makaron muszle nadziewany rybą

Makaron muszle nadziewany rybą

Składniki:

Makaron muszle nadziewany rybą

 

Sposób przygotowania:

Makaron muszle nadziewany rybą
Filet z mintaja pokrój w kostkę,oprósz go mąką i podsmaż na rozgrzanej oliwie.Dodaj do niego pomidory z puszki,wino białe oraz śmietanę.Całość gotuj mieszając,dopraw do smaku solą i pieprzem. Makaron muszle ugotuj al dente,wyjmij z wody,osącz.Ułóż go w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym,nafaszeruj filetem z ryby,Wierzch posyp startym serem żółtym. Podpiecz makaron około 5 minut tak by ser całkowicie się rozpuścił.

Tagi:

sery ser