bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Makaron pappardelle z gulaszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taki gulasz jest bardzo dobry z makaronem, ale również można go podać z ziemniakami.

Makaron pappardelle z gulaszem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makaron pappardelle z gulaszem

 

  • 40 dkg makaronu pappardelle
  • 40 dkg łopatki bez kości
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka mielona
  • papryka ostra
  • rozmaryn
  • olej do smażenia
  • 1 szklanka bulionu drobiowego

 

Sposób przygotowania:

Makaron pappardelle z gulaszem
Łopatkę bez kości pokrój w niedużą kostkę i posyp słodką papryką. Cebulę i czosnek drobno posiekaj, marchewkę pokrój na małe kawałki. Na głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i czosnek i chwilę podsmaż. Dodaj mięso i cały czas mieszając chwilę smaż, dodaj marchewkę, wszystko posyp ostrą papryką, pieprzem, solą i rozmarynem. Zalej gorącym bulionem i duś aż mięso będzie miękkie. Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, wyłóż na talerze i na środek daj gulasz. Posyp natką pietruszki.
Makaron pappardelle z gulaszem
Mięso dusimy pod przykryciem, aż będzie miękkie.
Makaron pappardelle z gulaszem
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu i wyłóż na talerze.