Sposób przygotowania:
Makaron penne -Milena-
Makaron gotujemy w dużej ilości lekko osolonej wody tak, by był al dente. Mięso mielone zaczynamy podsmażać na dużej patelni. Po chwili - ok 3 minutkach - należy wkroić drobno cebulkę. Kiedy mięso i cebula zaczną się rumienić, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy dalej i mieszamy często, można podlać odrobinę wodą, jeśli pieczarki puszczają niedużo soku, by mięso się nie spaliło. Kiedy pieczarki ściemnieją dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i i przecier pomidorowy. Następnie dodajemy śmietanę - więc warto przestudzić wcześniej patelnię - i otartą bazylię. Podgrzewamy ponownie do pożądanej temperatury. Sos podajemy na odcedzonym makaronie, na końcu przyozdabiamy odrobiną startego żółtego sera. SMACZNEGO!