Sposób przygotowania:
Makaron penne z brokułami.
Makaron gotujemy w garnku z posoloną wodą przez 10 minut. Pieczarki należy dokładnie umyć, przekroić na pół i pokroić na cienkie plasterki. Pokrojone pieczarki przekładamy na patelnię, zalewamy niewielką ilością wody i dusimy. Kiedy woda częściowo odparuje dodajemy pół łyżeczki Vegety, szczyptę kurkumy i ostrej papryki. Dusimy do momentu aż wyparuje cała woda i na końcu dodajemy szczyptę oregano. Gotowe pieczarki przekładamy do miseczki. Brokuł należy pokroić na różyczki. Następnie wrzucić do osolonego wrzątku i gotować przez ok. 6-8 minut, następnie odcedzić. Śmietanę (200g) należy połączyć z wodą (250ml), dodać sos „Pomysł na...” i wszystko dokładnie wymieszać. Sos należy podgrzać w garnku lub patelni, ciągle mieszając. Gdy sos zgęstnieje, to do sosu dodajemy pieczarki, wszystko podgrzewamy przez 2-3 minuty. Następnie ugotowany makaron przekładamy do miski, dodajemy brokuły oraz sos śmietanowo – ziołowy z pieczarkami, wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.