Sposób przygotowania:
Makaron penne z kremem cukiniowym
-Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. -Cukinię dokładnie umyć/ nie obierać / i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. -Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie wraz z ząbkiem czosnku. -Po chwili smażenia czosnek usunąć.-Dodać startą cukinię i mieszając dusić chwilę do odparowania nadmiaru płynu. -Wlać śmietankę, wymieszać z cukinią , doprawić do smaku, i podgrzewać do momentu zagotowania. -Ugotowany, odcedzony makaron przesypać do warzyw, posypać startym parmezanem i staranniepołączyć składniki. -Przełożyć na talerze, udekorować zieloną pietruszką.
zbysiowa
cris
Dla mnie najfajniejsze/oprócz smaku/ w makaronach jest to,że w ciągu kilkunastu minut mam gotowy obiad ,a latem,kiedy jest tyle pysznych warzyw codziennie można wyczarować coś innego........