Beata1835

Beata1835

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Makaron penne z podravką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Wykonaj według przepisu podanego poniżej

Makaron penne z podravką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Makaron penne z podravką

 

  • 30 dkg mięsa - wieprzowego lub z kurczaka
  • 1 paczka makaronu - świderki lub penne
  • 1 łyżka soli - do gotującego się makaronu
  • 1 łyżka śmietany
  • 25 dkg sera żółtego
  • podravka czeska - pokazana na ostatnim zdjęciu

 

Sposób przygotowania:

Makaron penne z podravką
Makaron ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli. Upieczone mięso, które zostało Ci np. z niedzielnego obiadu pokrój w kostkę i włóż do brytwanki. Do mięsa dodaj ugotowany i potem odcedzony makaron. Do całości dodaj pół słoiczka podravki , dobrze wymieszaj. Dodaj jedną łyżkę śmietany i znów wymieszaj. Potem na dużych oczkach tarki zetrzyj kostkę żółtego sera. Dodaj do dania i dobrze wymieszaj, żeby ser się dobrze rozprowadził. Włącz piekarnik - 175 st. C. Podgrzewaj całość w piekarniku przez ok 15minut by serek się ładnie rozpuścił.
Makaron penne z podravką
mięsko należy pokroić w kostkę w makaron ugotować
Makaron penne z podravką
go pokrojengo miśka dodac ugotowany makaron - np. świderki
Makaron penne z podravką
całość wymieszać podarvką - podawać na ciepło danie