iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Makaron po prowansalsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podobną sałatkę jadłam kiedyś w restauracji , postanowiłam taką przyrządzić dla rodziny, co prawda smak się różnił, ponieważ zamieniłam składniki na bardziej dostępne ale i tak była bardzo smaczna, a rodzina chwaliła ją.

Makaron  po prowansalsku

Składniki:

Makaron po prowansalsku

 

Sposób przygotowania:

Makaron po prowansalsku
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku, pomidory parzymy i zdejmujemy skórkę, miksujemy. Brokuły gotujemy na półtwardo. Ugotowany makaron mieszamy z sosem pomidorowym i układamy na talerzu, układamy na nim pokrojone brokuły, połówki pomidorów, posiekany szczypior, oraz posypujemy ziołami, dekorujemy melisą lub bazylią.