Sposób przygotowania:
Makaron rurki z sosem pomidorowo-czosnko
Ugotować makaron w osolonej wodzie . Odcedzić .
W czasie kiedy makaron sie gotuje rozgrzać na patelni olej i wrzucić na niego roztarty z odrobina soli czosnek. Smażyć chwilę mieszając .Dodać pomidory razem z sokiem i zagotować . Przełożyć do malaksera i zmiksować na gęsty sos . Wlać do dużego garnka . Dorzucić połowę sera i na małym gazie doprowadzić do tego by ser się roztopił. Doprawić do smaku solą , pieprzem i cukrem . Wsypać połowę natki pietruszki i wymieszać. Włożyć makaron , zamieszać . Zostawić pod przykryciem na 10 minut. Podawać na głębokich talerzach posypany resztą sera i natki pietruszki.
W czasie kiedy makaron sie gotuje rozgrzać na patelni olej i wrzucić na niego roztarty z odrobina soli czosnek. Smażyć chwilę mieszając .Dodać pomidory razem z sokiem i zagotować . Przełożyć do malaksera i zmiksować na gęsty sos . Wlać do dużego garnka . Dorzucić połowę sera i na małym gazie doprowadzić do tego by ser się roztopił. Doprawić do smaku solą , pieprzem i cukrem . Wsypać połowę natki pietruszki i wymieszać. Włożyć makaron , zamieszać . Zostawić pod przykryciem na 10 minut. Podawać na głębokich talerzach posypany resztą sera i natki pietruszki.