Sposób przygotowania:
makaron ryżowy w sakiewkach
• makaron wrzucić do zagotowanej wody z dodatkiem kurkumy na około 3 minuty, • następnie odcedzić, przelać zimną wodą, pociąć na mniejsze kawałki, • wrzucić do miski, • ananasa, seler i paprykę pokroić w kostkę, wymieszać z makaronem, • przyprawić solą i pieprzem, dodać łyżeczkę sosu sojowego, 2 łyżki sosu chili i sok z limonki, wymieszać, • szczypior zalać gorącą wodę na chwilę (żeby zmiękł), • gołkę zakopiańską zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, • wiórki uprażyć na suchej patelni, • papier ryżowy po kolei zanurzać na moment w ciepłe wodzie, • na każdym arkuszu układać porcje makaronu, wiórek kokosowych i sera, • zebrać papier na końcach w mieszek i związać szczypiorkiem, • tak postępować z każdym arkuszem papieru ryżowego
jaNina
Babcia Halinka
Natala1210
Pyza
Jojo
msewka
teresa.rembiesa
Sarenka
pchelka79
bernika
Babciagramolka
pchelka79