karola_rybka

karola_rybka

Kucharz
[Przepisów: 9]

Makaron ryżowy w sosie z jarzynami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Ulubiony przepis mojego tygryska:>

Makaron ryżowy w sosie z jarzynami

Składniki:

Makaron ryżowy w sosie z jarzynami

 

  • 1 opakowanie makaronu ryżowego penne
  • 2 średnie marchewki
  • 200 gr pieczarek
  • mięso wołowe ok 400 gr
  • czosnek
  • świeże brokuły wg uznania
  • średnia cebula
  • szklanka bulionu warzywnego
  • pieprz, sól,
  • pół łyżeczki bazylii i oregano
  • szczypta papryki ostrej w proszku

Sposób przygotowania:

Makaron ryżowy w sosie z jarzynami
Makaron gotujemy wg przepisu z opakowania. Na patelnię wrzucamy pokrojoną w słupki marchewkę, pokrojone w cienkie paski pieczarki i cebulkę. Podsmażamy kilka minut. Na drugiej patelni smażymy mięso pokrojone w paski(ok 1 cm-4cm). Do usmażonych jarzyn dodajemy ząbek czosnku oraz brokuły. Zalewamy bulionem i dusimy aż brokuły zmiękną. Doprawiamy solą,pieprzem,bazylią, oregano i papryką. sos możemy zagęścić mąką. Danie podajemy na gorąco. Smacznego!

Tagi:

mięso makaron