Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Viva la pasta czyli makaron u Buni

Makaron ryżowy ze smaczkiem mango:

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Eksperymenty z nadaniem smaku makaronom zdają świetnie rezultat. A szczególnie makaron ryżowy - fantastycznie przejmuje smaki .

Makaron ryżowy ze smaczkiem mango:

Składniki:

Makaron ryżowy ze smaczkiem mango:

 

  • 1 opakowanie makaronu ryżowego Tagliatelle
  • 2 Bulionetki drobiowe Knorra ( lub inne kostki rosołowe drobiowe lub warzywne )
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 paczki pokrojonej natki pietruszki
  • 1/3 szklanki pokrojonego w paseczki suszonego mango
  • szczypta kurkumy
  • szczypta grubo mielonego pieprzu cytrynowego ( lub czenego grubo mielonego )
  • 1,5 litra wody

 

Sposób przygotowania:

Makaron ryżowy ze smaczkiem mango:
Zagotować wodę z kurkumą, mango i 1 Bulionetką . Wrzucić makaron i trzymać na małym gazie 5 minut. Odcedzić .Dodać masło i natkę pietruszki ,drugą Bulionetkę , szczyptę pieprzu. Wymieszać aż Bulionetka się rozpuści i makaron wchłonie jej smak i pokryje się masłem.

Tagi:

makaron