SUPERPRZEPIS

Makaron smażony po chińsku

         
ocena: 5/5 głosów: 4
Makaron smażony po chińsku Więcej zdjęć (5)

Przepis na szybki obiad z chińskim makaronem

Składniki:

Makaron smażony po chińsku

 

  • 81 g makaronu chińskiego bez gotowania
  • 2 jajka
  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 średnie marchewki
  • 1/2 małej cukinii
  • 10 cm białej części pora
  • sos sojowy
  • pieprz
  • chili
  • olej rzepakowy

Sposób przygotowania:

Makaron smażony po chińsku
Makaron zalewamy wrzątkiem, przykrywamy, odstawiamy na 3-4 minuty, po tym czasie odcedzamy. Pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski, podsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju, doprawiamy sosem sojowym. Marchew obieramy ze skóry, kroimy w cienkie paski. Z cukinii usuwamy miękki miąższ i kroimy ją równie w paski. Por myjemy, siekamy w talarki lub półtalarki. Warzywa dodajemy do kurczaka i chwilę razem smażymy. Wszystkie składniki zsuwamy na bok patelni i wbijamy jajka. Gdy jajka się zetną, dodajemy makaron. Doprawiamy do smaku chili, pieprzem i sosem sojowym.
Makaron smażony po chińsku
Makaron zalewamy wrzątkiem, przykrywamy, odstawiamy na 3-4 minuty, po tym czasie odcedzamy. Pierś z kurczaka kroimy w cienkie paski, podsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju, doprawiamy sosem sojowym.
Makaron smażony po chińsku
Marchew obieramy ze skóry, kroimy w cienkie paski. Z cukinii usuwamy miękki miąższ i kroimy ją równie w paski. Por myjemy, siekamy w talarki lub półtalarki. Warzywa dodajemy do kurczaka i chwilę razem smażymy.
Makaron smażony po chińsku
Warzywa dodajemy do kurczaka i chwilę razem smażymy.
Makaron smażony po chińsku
Wszystkie składniki zsuwamy na bok patelni i wbijamy jajka. Gdy jajka się zetną, dodajemy makaron.