Sposób przygotowania:
Makaron spaghetti po holendersku z woka.
Przygotowujemy marynatę wedlug przepisu na opakowaniu. W powstalej zawiesinie moczymy plastry boczku ok 2godzin.
Makaron spaghetti należy przepołowić i gotujemy (czas podany na opakowaniu) Cukinię kroimy w średnią kostkę i wrzucamy do woka razem z pieczarkami (pieczarki należy odcedzić z zalewy). Całość dusimy. Na rozgrzaną patelnie kładziemy zamarynowany boczek i smażymy na wolnym ogniu z obu stron do zarumienienia. Ugotowany makaron odcedzamy i dorzucamy woka. Calość przyprawiamy pieprzem, papryką, szczyptą oregano i po jednej łyżce stołowej sosów do woka. Do całości dodajemy fasolkę czerwoną i dokładnie mieszamy. Trzymamy na wolnym ogniu jeszcze kilka minut.Wykładamy na talerze nasz mix z makaronem, obok kładziemy usmażony boczek. Smacznego:)
Makaron spaghetti należy przepołowić i gotujemy (czas podany na opakowaniu) Cukinię kroimy w średnią kostkę i wrzucamy do woka razem z pieczarkami (pieczarki należy odcedzić z zalewy). Całość dusimy. Na rozgrzaną patelnie kładziemy zamarynowany boczek i smażymy na wolnym ogniu z obu stron do zarumienienia. Ugotowany makaron odcedzamy i dorzucamy woka. Calość przyprawiamy pieprzem, papryką, szczyptą oregano i po jednej łyżce stołowej sosów do woka. Do całości dodajemy fasolkę czerwoną i dokładnie mieszamy. Trzymamy na wolnym ogniu jeszcze kilka minut.Wykładamy na talerze nasz mix z makaronem, obok kładziemy usmażony boczek. Smacznego:)