Sposób przygotowania:
Pełnoziarniste penne z sosem szpinakowym
Na głębokiej patelni roztop masło i dodaj do niego mrożony szpinak. Przesmażaj go do momentu, aż zrobi się "papka".
Gdy szpinak się przesmaży wciśnij do niego 5-6 ząbków czosnku. Całość pozostaw pod przykryciem na niewielkim ogniu.
W osolonej wodzie ugotuj makaron.
Dodaj do szpinaku śmietanę, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz pieprzem ziołowym, wsyp bazylię. Dokładnie wymieszaj.
Odcedź ugotowany al dente makaron i razem z rozdrobnionym serem dodaj do szpinaku, wymieszaj i zestaw z ognia.
Gdy szpinak się przesmaży wciśnij do niego 5-6 ząbków czosnku. Całość pozostaw pod przykryciem na niewielkim ogniu.
W osolonej wodzie ugotuj makaron.
Dodaj do szpinaku śmietanę, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz pieprzem ziołowym, wsyp bazylię. Dokładnie wymieszaj.
Odcedź ugotowany al dente makaron i razem z rozdrobnionym serem dodaj do szpinaku, wymieszaj i zestaw z ognia.
Nina W.
CarpeCatino
Jolisia
CarpeCatino
Dlatego też nie testuję diet, bo jedzenie jest silniejsze ode mnie ;)
Dziękuję bardzo za miłe słowa.