Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Makaron w kremowym sosie kiełbaskowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie to zdecydowanie mogę nazwać polskim, bo zwiera w sobie charakterystyczne dla kuchni polskiej składniki: kiełbaskę i śmietanę. Na pewno przypadnie do gustu mężczyznom :)

Makaron w kremowym sosie kiełbaskowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron w kremowym sosie kiełbaskowym

 

Sposób przygotowania:

Makaron w kremowym sosie kiełbaskowym
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kiełbasę obieramy ze skóry i rozdrabniamy ją widelcem. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju. Do cebuli dodajemy rozdrobnioną kiełbaskę i smażymy kilkanaście minut co jakiś czas mieszając aż ładnie zbrązowieje. Wówczas dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy. Całość dusimy około 2-3 minut, doprawiamy do smaku. Wówczas dodajemy starty żółty ser i połowę natki. Dodajemy makaron, dokładnie mieszamy i rozkładamy porcję na talerze. Posypujemy resztą posiekanej natki. Danie podajemy od razu. Smacznego :)
Makaron w kremowym sosie kiełbaskowym
Kiełbasę obieramy ze skóry i rozdrabniamy ją widelcem.
Makaron w kremowym sosie kiełbaskowym
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i szklimy na oleju.
Makaron w kremowym sosie kiełbaskowym
Do cebuli dodajemy rozdrobnioną kiełbaskę i smażymy kilkanaście minut co jakiś czas mieszając aż ładnie zbrązowieje.
Makaron w kremowym sosie kiełbaskowym
Wówczas dodajemy starty żółty ser i połowę natki.