Sposób przygotowania:
Makaron w pikantnym sosie
Obrać czosnek i cebulę. Pokroić cebulę w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Obrać marchew, umyć, pokroić w cienkie plasterki. Rozgrzać na głębokiej patelni 2 łyżki oleju, zeszklić czosnek i cebulę. Wrzucić plasterki marchwi, dodać pomidory wraz z zalewą. Przykryć, gotować na średnim ogniu około 20 minut. Gotować makaron 10-12 minut w osolonej wodzie. Rozmiksować sos pomidorowy, przetrzeć przez grube sitko do drugiego naczynia. Jeszcze raz podgrzać, doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Osączyć na sitku makaron, rozłożyc na talerze. Polać sosem, posypać utartym żółtym serem. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu, udekorować natką pietruszki.