Sposób przygotowania:
Śmietankowe kotlety z młodych ziemniaków
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, wlać słodką śmietankę, wbić jajko.
Doprawić solą i pieprzem.
Całość dokładne zblendować.
Do powstałego puree wsypać mąki, ugnieść odchodzące od dłoni ciasto.( W zależności od ziemniaków mąki można dodać mniej lub więcej)
Z ciasta, nawilżonymi dłońmi formować owalne kotlety.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron.
Doprawić solą i pieprzem.
Całość dokładne zblendować.
Do powstałego puree wsypać mąki, ugnieść odchodzące od dłoni ciasto.( W zależności od ziemniaków mąki można dodać mniej lub więcej)
Z ciasta, nawilżonymi dłońmi formować owalne kotlety.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron.
SylaUla
lukrowanepierniczki
Martyna12
Pewnie :)