bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pulpeciki przyrządzone w takim pieczarkowym sosie są bardzo smaczne i dość szybkie do przyrządzenia.

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Składniki:

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki w sosie pieczarkowym
Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jako, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Formujemy małe pulpeciki, obsmażamy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obydwu stron, przekładamy do garnka.

Pieczarki myjemy, kroimy w plastry obsmażamy na patelni po smażeniu mięsa, smażymy do momentu odparowania wody, przekładamy do pulpetów, zalewamy wodą w takiej ilości żeby przykryła mięso i pieczarki.

Dodajemy suszoną włoszczyznę, gotujemy przez 30 minut. Sos zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej, wlewamy śmietanę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju według przepisu na opakowaniu. Podajemy z pulpecikami.