Sposób przygotowania:
Makaron w sosie ze szparagami i cukinią
Makaron gotujemy al dente. Szparagi myjemy, odłamujemy końce, kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy na niedużym ogniu na maśle. Cukinię myjemy i ścieramy ze skórką na tarce na dużych oczkach. Po 5 minutach dodajemy do szparagów wraz z cebulką pokrojoną w drobną kosteczkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą do zup i duszonych warzyw, podsmażamy na małym ogniu ok. 5 minut. Przygotowujemy sos: do miseczki wbijamy jajko, dodajemy mascarpone, sól i pieprz, mieszamy. Patelnię zdejmujemy z ognia i po 1-2 minutach sos wlewamy do warzyw, mieszamy całość dokładnie (należy uważać aby jako się nie ścięło), na koniec dodajemy makaron, mieszamy, w razie konieczności jeszcze doprawiamy. Rozkładamy na talerze i posypujemy mieszanką przypraw Kamis do makaronów. Smacznego :)