Sposób przygotowania:
Makaron wykwintny z kurczakiem
Boczek i filet z kurczaka kroimy w kostkę (boczek można w paski). Na patelni podsmażamy boczek - jeśli jest bardzo chudy to dodajemy odrobinę tłuszczu. Gdy boczek nieco się wytopi dodajemy kurczaka. Podsmażamy kilkanaście minut aż kurczak się upiecze, następnie dodajemy rodzynki i migdały i jeszcze trochę podsmażamy. W międzyczasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. W czasie gdy kurczak smaży się z boczkiem, kroimy pieczarki na plasterki i razem z cebulą podsmażamy na odrobinie tłuszczu, dodając śól i pieprz do smaku. Pieczarki dusić parę minut pod przykryciem. Następnie pieczarki zagęścić wodą z łyżką mąki i odrobiną śmietany. Kiedy wszystkie składniki mamy gotowe, czyli usmażone mięko, sos pieczarkowy i ugotowany makaron, możemy przygotować danie. Na owalny dosyć spory talerz ( lub inne naczynie, które mamy w domu) rozlewamy sos pieczarkowy, na nim układamy makaron, a na wierzch rozkładamy podmażone mięsko. Danie naprawdę świetnie smakuje :)