Malinova

Malinova

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Makaron z boczkiem i pieczarkami

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Szybka i pyszna propozycja na obiad. Jedna porcja makaronu to około 650kcal, 40g białka, 57g węglowodanów i 29g tłuszczy.

Makaron z boczkiem i pieczarkami

Składniki:

Makaron z boczkiem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Makaron z boczkiem i pieczarkami

KROK 1

Makaron z boczkiem i pieczarkami
Wszystkie składniki potrzebne do wykonania tego dania.

Cebulę posiekać, boczek pokroić w paski, pieczarki pokroić w plastry, ser żółty zetrzeć na tarce.

KROK 2

Makaron z boczkiem i pieczarkami
Rozbełtane jajka wymieszane z jogurtem i startym serem.

W wysokim naczyniu rozbełtać jajka, dodać do nich jogurt naturalny i ser żółty. Całość przyprawić solą, pieprzem i ostrą papryką i dobrze wymieszać.

KROK 3

Makaron z boczkiem i pieczarkami
Do smażenia boczku nie używam żadnego tłuszczu.

Na rozgrzaną patelnie wrzucić cebulę z boczkiem i delikatnie podsmażyć. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.

KROK 4

Makaron z boczkiem i pieczarkami
Wszystko smażę dopóki pieczarki nie stracą swojej obiętości.

Do cebuli i boczku dodać pokrojone pieczarki i całość smażyć koło 4 minut.

KROK 5

Makaron z boczkiem i pieczarkami
Przed mieszaniem zdjąć patelnie z gorącego palnika.

Do boczku dodać ugotowany makaron i masę jajeczną i wszystko dokładnie i szybko wymieszać.

KROK 6

Makaron z boczkiem i pieczarkami
Gotowy makaron z boczkiem.

Apetyczny makaron podawać na ciepło, smacznego :)


Tagi:

dania makaron