Sposób przygotowania:
Makaron z boczkiem i przyprawą toskańską
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.
Cebulę kroimy w kosteczkę, boczek w cienkie paski, pieczarki na ćwiartki. W woku rozgrzewamy olej podsmażamy cebulkę, dodajemy boczek, smażymy ok 5 minut na mocnym ogniu. Wykładamy boczek z cebulką do miseczki.
W tm samym woku smażymy pieczarki, przyprawiamy sol, pieprzem, jak zaczną puszczać wodę, dodajemy gotową mieszankę warzyw, dusimy ok 5 minut.
Dodajemy boczek z cebulką, mieszamy, przyprawiamy.
Całość mieszamy z makaronem. Podawać w miseczkach :)
Cebulę kroimy w kosteczkę, boczek w cienkie paski, pieczarki na ćwiartki. W woku rozgrzewamy olej podsmażamy cebulkę, dodajemy boczek, smażymy ok 5 minut na mocnym ogniu. Wykładamy boczek z cebulką do miseczki.
W tm samym woku smażymy pieczarki, przyprawiamy sol, pieprzem, jak zaczną puszczać wodę, dodajemy gotową mieszankę warzyw, dusimy ok 5 minut.
Dodajemy boczek z cebulką, mieszamy, przyprawiamy.
Całość mieszamy z makaronem. Podawać w miseczkach :)