Sposób przygotowania:
Makaron z cukinią i fasolką masłową
Cebulę, czosnek obrać.Cebulę pokroić w pół piórka, czosnek posiekać.Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Cukinię, fasolkę umyć. Cukinię nie obierać, pokroić w paski.Fasolkę masłową pokroić na mniejsze kawałki. Następnie ugotować w wodzie do miękkości . Pieczarki pokroić drobno. W rondelku rozgrzać olej, włożyć cebulę czosnek, mięso mielone. Wymieszać razem, chwilę smażyć. Dodać pokrojoną cukinię. Dusić pod przykryciem ok. 15 minut.Następnie dodać ugotowaną fasolkę masłową. Doprawić do smaku solą ziołową oraz pieprzem. Razem jeszcze dusić kilkanaście minut. Rozłożyć porcje makaronu na talerze oraz warzywa duszone. Danie z warzywami dobre w lecie i nie tylko . Nie jest pracochłonne.