Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Makaron z duszoną rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Takie proste, szybkie w przygotowaniu danie makaronowe z duszoną rzodkiewką zadowoli niejedno podniebienie:)

Makaron z duszoną rzodkiewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z duszoną rzodkiewką

 

Sposób przygotowania:

Makaron z duszoną rzodkiewką
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Rzodkiewki oczyścić, umyć, pokroić w ćwiartki. Cebulę z czosnkiem zeszklić na maśle z olejem. Dodać rzodkiewki. Smażyć ok. 5 minut co chwilę mieszając. Do rzodkiewek wlać wodę, dodać śmietanę i przyprawy. Dusić na średnim ogniu bez przykrycia kilka minut, aż rzodkiewki zmiękną. Do sosu dodać ugotowany makaron, wymieszać, podsmażać jeszcze minutkę. Podzielić na porcje. Każdą porcję posypać posiekaną natką pietruszki.
Makaron z duszoną rzodkiewką
Makaron ugotowany w osolonej wodzie i odcedzony.
Makaron z duszoną rzodkiewką
Pokrojona cebula i posiekany czosnek zeszklone na rozgrzanym tłuszczu.
Makaron z duszoną rzodkiewką
Oczyszczone i pokrojone rzodkiewki dodane do cebuli z czosnkiem.
Makaron z duszoną rzodkiewką
Woda śmietana i przyprawy dodane do podsmażonych warzyw.

Tagi:

makaron zioła