czerwona papryczka

czerwona papryczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 50]

Makaron z grzybami i boczkiem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

W chińskim stylu :)

Makaron z grzybami i boczkiem

Składniki:

Makaron z grzybami i boczkiem

 

  • 20 dag makaronu ryżowego
  • 60 dag podgrzybków albo pieczarek
  • 20 dag surowego, wędzonego boczku
  • kawalek pora (biała część)
  • mała puszka pędów bambusa
  • sos sojowy
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Makaron z grzybami i boczkiem
Grzyby oczyszczam, myje i kroje w plasterki. Boczek pokroić na dość duże kawałki. Pora kroje w krążki a bambusa odsączam z zalewy.Następnie smaże boczek na rumiano. NA tym samym tłuszczu smaże grzyby i pod koniec smażenia dodaje pora ora pędy bambusa i chwilkę razem smażę. Makaron zalewam wrzątkiem i pozostawiam aż napęcznieje. Następnie odsączam na sitku, mieszam z grzybami, boczkiem i pieprzem. Wykładam na talerz i skrapiam sosem sojowym

Tagi:

makaron sosy