Sposób przygotowania:
Makaron z kapustą i pieczarkami
1. Kapustę kiszoną odsączamy i gotujemy w garnku w 2 szklankach wody. Jeśli kapustą nie została wcześniej doprawiona możemy dodać liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy około 25 - 30 minut.
2. Pieczarki oraz cebulę myjemy i kroimy. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy pokrojone pieczarki. Dusimy pieczarki do miękkości i pod koniec dodajemy cebulę.
3. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
4. Do uduszonych pieczarek i cebulę dodajemy odsączoną i pokrojoną kapustę. Podsmażamy około 5 minut.
5. Dodajemy ugotowany makaron i podsmażamy . Doprawiamy solą, pieprzem oraz możemy dać odrobinę vegety.
2. Pieczarki oraz cebulę myjemy i kroimy. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy pokrojone pieczarki. Dusimy pieczarki do miękkości i pod koniec dodajemy cebulę.
3. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
4. Do uduszonych pieczarek i cebulę dodajemy odsączoną i pokrojoną kapustę. Podsmażamy około 5 minut.
5. Dodajemy ugotowany makaron i podsmażamy . Doprawiamy solą, pieprzem oraz możemy dać odrobinę vegety.
skuter5