edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Makaron z kapustą i pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron z kiszoną kapustą i pieczarkami to idealna propozycja na jesienne domowe obiady oraz święta .

Makaron z kapustą i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z kapustą i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Makaron z kapustą i pieczarkami
1. Kapustę kiszoną odsączamy i gotujemy w garnku w 2 szklankach wody. Jeśli kapustą nie została wcześniej doprawiona możemy dodać liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy około 25 - 30 minut.

2. Pieczarki oraz cebulę myjemy i kroimy. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy pokrojone pieczarki. Dusimy pieczarki do miękkości i pod koniec dodajemy cebulę.

3. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

4. Do uduszonych pieczarek i cebulę dodajemy odsączoną i pokrojoną kapustę. Podsmażamy około 5 minut.

5. Dodajemy ugotowany makaron i podsmażamy . Doprawiamy solą, pieprzem oraz możemy dać odrobinę vegety.
Makaron z kapustą i pieczarkami
Kiszoną kapustę gotujemy w garnku w 2 szklankach wody
Makaron z kapustą i pieczarkami
Pieczarki obieramy, myjemy i obieramy, kroimy i dusimy do miękkości
Makaron z kapustą i pieczarkami
Pod koniec duszenia dodajemy pokrojoną cebulę i smażymy do zeszklenia się cebuli
Makaron z kapustą i pieczarkami
Kapustę, pieczarki z cebulą podsmażamy razem i dodajemy makaron i doprawiamy do smaku