katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Makaron z kapustą katarzynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna kapusta ze świderkami.

Makaron z kapustą katarzynki

Składniki:

Makaron z kapustą katarzynki

 

  • kapusta kiszona 1 kg
  • makaron (świderki) 40-50 dag
  • pieczarki 15 sztuk
  • boczek 8-10 plastrów
  • cienka kiełbasa kawałek
  • cebula 2 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Makaron z kapustą katarzynki
Cebulę obrać, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać dwie, trzy łyżki oleju, dodać cebulę, zeszklić. Odcisnąć kapustę, dodać do cebuli, podlać wodą i dusić ok. 30 minut. Przełożyć do dość dużego garnka, posolić. Pieczarki umyć, osączyć i posolić. Na patelni ponownie rozgrzać olej, przesmażyć kiełbasę pokrojoną w plasterki i plastry boczku (można przekroić na połowy). Dodać pieczarki. Wszystko chwilę smażyć. Przełożyć do kapusty. Wymieszać i dalej dusić. Makaron ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Dodać do kapusty, wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku.