Sposób przygotowania:
Makaron z kapustą kiszoną.
1. W garnku zagotowujemy wodę z łyżką soli. Gdy zacznie się gotować wrzucamy na nią pokrojoną i odciśniętą kapustę. Gotujemy na małym gazie pod przykryciem ok. 15- 20 minut. Odcedzamy. 2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, tak długo, by był półtwardy. Odcedzamy. 3. Cebulę, kiełbasę i boczek kroimy w kostkę. 4. Na patelni rozgrzewamy olej i złocimy cebulkę. Dorzucamy kiełbasę z boczkiem i przesmażamy, aż wszystko się zarumieni. Dodajemy kapustę, dokładnie mieszamy. Przesmażamy. 5. Po kilku minutach dodajemy makaron, wszystko łączymy. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Zostawiamy na gazie jeszcze kilka minut, często mieszamy. Podajemy na ciepło.