Sposób przygotowania:
Makaron z kolorowymi warzywami.
Makaron gotujemy w garnku z wodą , al dente, odcedzamy na durszlaku. Cukinię opłukujemy i kroimy w plasterki. Paprykę opłukujemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Papryczkę opłukujemy , usuwamy ziarenka i kroimy w kostkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Kalafior dzielimy na małe różyczki i gotujemy w garnku z wodą 8 minut, odcedzamy na durszlaku. Na patelnię wlewamy oliwę wsypujemy paprykę i smażymy 8 minut, następnie dodajemy cukinię, mieszamy i smażymy razem przez 5 minut. Do warzyw dodajemy czosnek, papryczkę chilli , kalafior , sol, pieprz, mieszamy i wszystko smażymy razem przez 5 minut. Do patelni z warzywami wsypujemy makaron, mieszamy i ciepły przekładamy na talerz. Dekorujemy listkami bazylii.