Sposób przygotowania:
Makaron z kukurydzą polany serowym sosem
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Podczas gotowania dodać jedną łyżeczkę oleju, żeby makaron w czasie gotowania nie przyklejał się do siebie. Kukurydzę z puszki bardzo dokładnie odcedzić. Ser żółty trzeć na tarce o grubych oczkach. Masło podsmażyć na patelni na niedużym ogniu, a w następnej kolejności dodać do niego mąkę i bardzo dokładnie wymieszać, ale uważać, żeby nie przypaliło się. Do zrobionej zasmażki wlać półtorej szklanki mleka i całość bardzo dokładnie wymieszać ze sobą. Do sosu dodać odcedzoną kukurydzę z puszki oraz starty na tarce ser żółty, Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać. Na koniec sos doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i wymieszać. Ugotowany makaron polać zrobionym sosem, a następnie posypać umytą i drobno pokrojoną natką pietruszki.