Sposób przygotowania:
Makaron z kurczakiem i brukselką
Filet umyć i pokroić na płaskie, nieduże kawałki. Posolić, delikatnie popieprzyć i usmażyć na patelni, wystarczy tylko, żeby z wierzchu się podsmażyły. W tym czasie umyć brukselkę, oskrobaną marchewkę pokroić w plasterki i w półksiężyce. Ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem płaskiej łyżeczki soli i płaskiej łyżeczki cukru. Do podsmażonego kurczaka wlać szklankę wody. Zagęścić jeszcze drugą szklanką z mąką i doprawić koperkiem i lubczykiem. Nie gotować, gdyż kurczak zrobi się suchy. Podgrzewać wyłącznie na małym ogniu. W międzyczasie ugotować makaron w wodzie z dodatkiem łyżki oleju i łyżeczki soli. Ugotowaną brukselkę z marchewką odcedzić. Gotowy makaron układać w głębokim talerzu polać kurczakiem z sosem i na wierzchu ułożyć brukselkę z marchewką.