MalinOva

MalinOva

Kucharz
[Przepisów: 4]

Makaron z kurczakiem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Potrawa dla 4 osób. Bardzo dobra i łatwa w przygotowaniu

Makaron z kurczakiem i pieczarkami

Składniki:

Makaron z kurczakiem i pieczarkami

 

  • filet z kurczaka - 200 gramów
  • tarty ser (gouda lub parmezan) - 100 gramów
  • makaron rurki - 300 gramów
  • Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr
  • pieczarki - 300 gramów
  • śmietana - 250 mililitrów
  • cebula - 1 sztuka
  • olej - 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Makaron z kurczakiem i pieczarkami
Makaron z kurczakiem i pieczarkami

Ugotuj makaron na sposób al dente w dużej ilości wody.
Pokrój mięso i cebulę w kostkę, pieczarki w ćwiartki.
Rozgrzej olej w średniej wielkości garnku i zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj mięso oraz pieczarki i wszystko razem podsmaż dokładnie, doprawiając odrobiną przyprawy Delikat Knorr.
Zalej całość śmietaną i połącz z makaronem, po czym wymieszaj. Dopraw na koniec kilkoma kroplami soku z cytryny. Serwuj makaron posypany serem.