Sposób przygotowania:
Makaron z kurkami i boczkiem w sosie śmietanowym
Zaczynamy od nastawienia wody na makaron, który gotujemy w osolonej wodzie.
Boczek kroimy w paski i podsmażamy w rondlu. Gdy wytopi się trochę tłuszczu, dodajemy cebulę pokrojoną w pół piórka oraz drobno posiekany czosnek. Smażymy do momentu, aż cebula się zeszkli.
Dokładnie oczyszczone kurki (większe grzyby kroimy na połówki) dodajemy do cebuli i boczku, dodajemy również masło. Solimy i smażyć 5 minut, a następnie wlewamy śmietanę. Dusimy 1-2 minuty. Na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki i ugotowany makaron.
Mieszamy i doprawiamy danie dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Boczek kroimy w paski i podsmażamy w rondlu. Gdy wytopi się trochę tłuszczu, dodajemy cebulę pokrojoną w pół piórka oraz drobno posiekany czosnek. Smażymy do momentu, aż cebula się zeszkli.
Dokładnie oczyszczone kurki (większe grzyby kroimy na połówki) dodajemy do cebuli i boczku, dodajemy również masło. Solimy i smażyć 5 minut, a następnie wlewamy śmietanę. Dusimy 1-2 minuty. Na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki i ugotowany makaron.
Mieszamy i doprawiamy danie dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
SylaUla