kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Makaron z mięsem i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zwykłe, szybkie, tanie danie z makaronem

Makaron z mięsem i kapustą

Składniki:

Makaron z mięsem i kapustą

 

  • pół kg makaronu świderki
  • 3 cebule
  • czosnek granulowany
  • pól kg kapusty kiszonej
  • pół kg mięsa mielonego
  • pieprz
  • sól
  • papryka słodka
  • 3 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Makaron z mięsem i kapustą
Makaron gotujemy, odcedzamy przelewamy zimną wodą i odstawiamy na bok. Cebule kroimy w kostkę, razem z mięsem podsmażamy ją do miękkości razem z mięsem i przyprawami, w międzyczasie kapustę odsączmy z soku i kroimy, po czym 20 minut ją gotujemy. Gdy cebula z mięsem się przysmaży na koniec można podlać pół szklanki wody , czosnek wsypać i chwilę podusić całość, a następnie całość wymieszać z makaronem i odcedzoną, ugotowaną kapustą.