mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Makaron z mięsem w chińskim stylu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne, pikantne danie z kuchni chińskiej:)

Makaron z mięsem w chińskim stylu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makaron z mięsem w chińskim stylu

 

  • 2 gniazda makaronowe pełnoziarniste
  • 40 dag mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżecz. sosu ostrygowego
  • sól
  • pieprz
  • cebulka
  • 1/2 pora
  • opakowanie sosu chińskiego Hoi Sin z czosnkiem

Sposób przygotowania:

Makaron z mięsem w chińskim stylu
Cebulę obieram i drobno siekam. Pora myję i kroję w półkrążki. Makaron pełnoziarnisty gotuję w osolonym wrzątku kilka minut według instrukcji podanej na opakowaniu.
Mięso mielone umieszczam w misce, dodaję jajko, sos ostrygowy, sól, pieprz i posiekaną cebulę, mieszam dokładnie.
Mięsną masę przekładam na rozgrzaną patelnię z półkrążkami pora i niewielką ilością oleju. Podsmażam całość, aż mięso będzie usmażone. Przekładam mięso do rondla, dodaję sos Hoi Sin i dokładnie mieszam, podsmażam około 5-10 minut na niewielkim ogniu. Ugotowany makaron odcedzam i wykładam na talerze, wykładam sos. Podaję z surówką z pekińskiej.
Makaron z mięsem w chińskim stylu
Do mielonego mięsa dodaję jajko, przyprawy i posiekaną cebulkę
Makaron z mięsem w chińskim stylu
Następnie podsmażam mięso z porami aż do zbrązowienia