Sposób przygotowania:
Makaron z mięsem w chińskim stylu
Cebulę obieram i drobno siekam. Pora myję i kroję w półkrążki. Makaron pełnoziarnisty gotuję w osolonym wrzątku kilka minut według instrukcji podanej na opakowaniu.
Mięso mielone umieszczam w misce, dodaję jajko, sos ostrygowy, sól, pieprz i posiekaną cebulę, mieszam dokładnie.
Mięsną masę przekładam na rozgrzaną patelnię z półkrążkami pora i niewielką ilością oleju. Podsmażam całość, aż mięso będzie usmażone. Przekładam mięso do rondla, dodaję sos Hoi Sin i dokładnie mieszam, podsmażam około 5-10 minut na niewielkim ogniu. Ugotowany makaron odcedzam i wykładam na talerze, wykładam sos. Podaję z surówką z pekińskiej.
Mięso mielone umieszczam w misce, dodaję jajko, sos ostrygowy, sól, pieprz i posiekaną cebulę, mieszam dokładnie.
Mięsną masę przekładam na rozgrzaną patelnię z półkrążkami pora i niewielką ilością oleju. Podsmażam całość, aż mięso będzie usmażone. Przekładam mięso do rondla, dodaję sos Hoi Sin i dokładnie mieszam, podsmażam około 5-10 minut na niewielkim ogniu. Ugotowany makaron odcedzam i wykładam na talerze, wykładam sos. Podaję z surówką z pekińskiej.