Sposób przygotowania:
Makaron z mięsnym sosem
Czosnek drobno siekamy. Wrzucamy na zimny olej i stawiamy na gazie. Gdy zacznie pachnieć na patelnię wrzucamy mięso mielone i smażymy.
Gdy mięso zmieni kolor wrzucamy do niego pozbawione skórek i pokrojone w kostkę pomidory oraz koncentrat pomidorowy.
Całość przesmażamy, następnie wlewamy wodę dodajemy suszone zioła i przyprawy i na wolnym ogniu dusimy, aż nadmiar płynu odparuje.
W tym czasie stawiamy wodę na makaron, który gotujemy tak jak lubimy.
Sos zagęszczamy rozrobioną w wodzie mąką i gotujemy przez 7 minut. Na samym końcu, gdy sos jest gotowy wrzucamy do niego porwane na małe kawałki listki bazylii.
Ugotowany makaron przekładamy na talerz i polewamy go przygotowanym sosem.
Gdy mięso zmieni kolor wrzucamy do niego pozbawione skórek i pokrojone w kostkę pomidory oraz koncentrat pomidorowy.
Całość przesmażamy, następnie wlewamy wodę dodajemy suszone zioła i przyprawy i na wolnym ogniu dusimy, aż nadmiar płynu odparuje.
W tym czasie stawiamy wodę na makaron, który gotujemy tak jak lubimy.
Sos zagęszczamy rozrobioną w wodzie mąką i gotujemy przez 7 minut. Na samym końcu, gdy sos jest gotowy wrzucamy do niego porwane na małe kawałki listki bazylii.
Ugotowany makaron przekładamy na talerz i polewamy go przygotowanym sosem.