Sposób przygotowania:
Makaron z nutą orientu
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Delikatnie oprószamy pieprzem oraz solą. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Tak przygotowaną przysmażamy do miękkości. Dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie pokrojony filet. Razem smażymy. Między czasie kroimy w paseczki paprykę czerwoną i żółtą. Papryczkę chili drobno siekamy. Tak przygotowane papryki dodajemy do kurczaka. Dodajemy sos sojowy. Całość razem smażymy aż papryka stanie się miękka. Doprawiamy do smaku. Gdy warzywa i kurczak się smażą przygotowujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy, porcjujemy na talerze . Podajemy z przygotowanymi warzywami i kurczakiem. Przed podaniem oprószamy posiekaną natką pietruszki.