Sposób przygotowania:
Makaron z patelni
1.Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy;
2.Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oliwie około 5 minut z dodatkiem soli i pieprzu, kiełbasę kroimy dodajemy do cebuli. Czosnek przeciskamy przez praskę i również dodajemy, podsmażamy do czasu zarumienienia kiełbasy;
3.Dodajemy makaron, groszek, kukurydzę, bazylię, wszystko dokładnie mieszamy i smażymy Jeszcze około 10 minut.
2.Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oliwie około 5 minut z dodatkiem soli i pieprzu, kiełbasę kroimy dodajemy do cebuli. Czosnek przeciskamy przez praskę i również dodajemy, podsmażamy do czasu zarumienienia kiełbasy;
3.Dodajemy makaron, groszek, kukurydzę, bazylię, wszystko dokładnie mieszamy i smażymy Jeszcze około 10 minut.