Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Makaron z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smakowity makaron z pieczarkami.

Makaron z pieczarkami

Składniki:

Makaron z pieczarkami

 

  • makaron rurki 25 dag
  • mleko 0,5 szklanki
  • ser żółty 100 g
  • szynka drobiowa 5 dag
  • pieczarki 4 sztuki
  • śmietana 50 ml
  • mąka 1 łyżka
  • kostka rosołowa 0,5 szklanki
  • koperek

Sposób przygotowania:

Makaron z pieczarkami
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Na patelni podsmażyć pieczarki i szynkę pokrojone w plasterki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Podgrzać mleko dodać ser, mieszać aż do rozpuszczenia. Następnie dodać pół kostki drobiowej wymieszać. Dodać podsmażone pieczarki i szynkę. Śmietanę połączyć z mąką i dodać. Wszystko wylać na makaron i posypać koperkiem.