Sposób przygotowania:
Makaron z pieczarkami 3
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Po ugotowaniu odcedzamy i hartujemy zimną wodą. Kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do drobiu oraz kryminałkiem i smażymy. Dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki w plasterki i dusimy na małym ogniu, aż do odparowania wody z pieczarek. Zalewamy śmietanką 36 % i podgrzewamy, aż do zgęstnienia. Na samym końcu dodajemy zioła prowansalskie, sól i biały pieprz. Mieszamy sos z makaronem.
![Makaron z pieczarkami 3 Makaron z pieczarkami 3](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-pieczarkami-3-194268.jpg)
![Makaron z pieczarkami 3 Makaron z pieczarkami 3](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-pieczarkami-3-194269.jpg)
![Makaron z pieczarkami 3 Makaron z pieczarkami 3](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-pieczarkami-3-194270.jpg)