MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Makaron z pieczarkami i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowy, smaczny makaron pełnoziarnisty w sosie z warzywami.

Makaron z pieczarkami i cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z pieczarkami i cukinią

 

  • 200g makaronu pełnoziarnistego -świdry
  • 1 mała cukinia
  • 100ml śmietany 30%
  • 100g serka topionego kremowego
  • 200g pieczarek
  • natka pietruszki
  • 1 łyżeczka oleju
  • sól, pieprz
  • 50g sera żółtego- Gouda

Sposób przygotowania:

Makaron z pieczarkami i cukinią
Pieczarki opłukujemy i kroimy w plasterki, przekładamy na patelnię, dodajemy olej , pieprz , sól i dusimy przez 10 minut.Cukinię opłukujemy i kroimy w kostkę a następnie wsypujemy do pieczarek, mieszamy i smażymy razem przez 5 minut.Następnie na patelnię wlewamy śmietanę , dodajemy serek topiony, mieszamy i razem smażymy przez 5 minut, powstaniegęsty sos kremowy.Makaron gotujemy al dente,odcedzamy na durszlaku. Następnie ciepły makaron wsypujemy na patelnię i mieszamy z sosem i warzywami, Gorący makaron przekładamy na talerz, posypujemy serem startym na tarce i natka pietruszki.
Makaron z pieczarkami i cukinią
Podstawowy składnik :makaron, pieczarki, cukinia, śmietana, natka pietruszki, serek topiony.
Makaron z pieczarkami i cukinią
Na patelni dusimy pieczarki a nastepnie dodajemy cukinię.
Makaron z pieczarkami i cukinią
Do gotowych warzyw wlewamy śmietanę i dodajemy serek topiony.
Makaron z pieczarkami i cukinią
Do gotowego sosu z warzywami wsypujemy goracy makaron i mieszamy.