Sposób przygotowania:
Makaron z pieczarkami i kaparami
Makaron ugotować w osolonej wodzie, przełożyć na półmisek.
Koncentrat pomidorowy przełożyć do miseczki i wymieszać z winem i cukrem.
Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Dodać koncentrat i gotować przez chwilę do wyparowania alkoholu.
Kolejno wlać śmietanę i dodać kapary, dusić pod przykryciem przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą, pieprzem i koperkiem. Gotowy sos wylać na makaron.
Posypać natką pietruszki.
Koncentrat pomidorowy przełożyć do miseczki i wymieszać z winem i cukrem.
Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Dodać koncentrat i gotować przez chwilę do wyparowania alkoholu.
Kolejno wlać śmietanę i dodać kapary, dusić pod przykryciem przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą, pieprzem i koperkiem. Gotowy sos wylać na makaron.
Posypać natką pietruszki.
mocsłodkości
robaczek