Sposób przygotowania:
Makaron z pieczonymi szparagami
Rozgrzewam piekarnik do temperatury 180 stopni C. Orzechy prażę, aż zrobią się chrupkie i aromatyczne. Później zwiększam temperaturę piekarnika do 230 stopni. Kiedy orzechy troszkę ostygną, wtedy je grubo siekam. Następnie mieszam szparagi z kukurydzą i oliwą w formie do pieczenia. Piekę 10 minut, aż szparagi zmiękną i nieco się przyrumienią. Makaron ryżowy wrzucam do dużego rondla i przyżądzam go według przepisu podanego na opakowaniu. Odlewam, zachowując 3/4 szklanki wody. Przekładam makaron do dużej salaterki. Do makaronu dodaję szparagi i kukurydzę, zachowaną wodę od gotowania, parmezan, kozi ser, natkę pietruszki, sól i pieprz. Mieszam starannie. Tak przygotowany makaron podaję posypany orzechami.