Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Makaron z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Proste, błyskawiczne w przygotowaniu danie makaronowe z dodatkiem pomidorów i żółtego sera. Pomysł na smaczną ,ciepłą kolację...

Makaron z pomidorami

Składniki:

Makaron z pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Makaron z pomidorami
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Skórkę na pomidorach naciąć na krzyż. Pomidory krótko sparzyć wrzątkiem, a następnie obrać ze skórki. Obrane pomidory pokroić w plasterki. Ugotowany makaron rozłożyć na talerzach, na nim ułożyć plasterki pomidorów. Na pomidorach rozłożyć pokrojony w cieniutkie plasterki czosnek. Wszystko delikatnie oprószyć solą i pieprzem, posypać bazylią. Na wierzchu każdej porcji rozłożyć starty na tarce o drobnych oczkach ser. Wszystko zapiekać w kuchence mikrofalowej tak długo, aż ser się rozpuści. Gotowy makaron podawać np. z ketchupem.