Sposób przygotowania:
Makaron z pomidorami i pesto Genovese
Pomidory parzę we wrzątku i obieram ze skórki. Kroję na małe cząstki. Czosnek obieram i siekam na cienkie plasterki lub jak kto woli przeciskami przez praskę. Makaron gotuję w osolonej wodzie w czasie podanym na opakowaniu. Na oliwie podsmażam pomidory z czosnkiem aż będą rozgotowane. Dodaję łyżkę przecieru pomidorowego i 1/3 szklanki wody. Całość zagotowuję, zdejmuję z ognia i dodaję żółtko aby sos się ładnie polączył w całość. Do sosu dodaję makaron i mieszam aby się cały oblepił. Przyprawiam solą i pieprzem lub chilli jeśli mam ochotę na cos ostrzejszego. Pesto mieszam z łyżeczką śmietany i polewam makaron na talerzu.
![Makaron z pomidorami i pesto Genovese Makaron z pomidorami i pesto Genovese](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-pomidorami-i-pesto-genovese-192890.jpg)
![Makaron z pomidorami i pesto Genovese Makaron z pomidorami i pesto Genovese](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-pomidorami-i-pesto-genovese-192891.jpg)
![Makaron z pomidorami i pesto Genovese Makaron z pomidorami i pesto Genovese](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-pomidorami-i-pesto-genovese-192892.jpg)
![Makaron z pomidorami i pesto Genovese Makaron z pomidorami i pesto Genovese](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/makaron-z-pomidorami-i-pesto-genovese-192893.jpg)