Sposób przygotowania:
Makaron z rybnym sosem
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Podczas gotowania dodać do makaronu jedną łyżkę oleju, żeby makaron nie zlepiał się ze sobą. Po ugotowaniu makaron dobrze odcedzić. Z kiełbasy ściągnąć osłonkę i pokroić w plasterki. Szprotki w sosie pomidorowym wyciągnąć z puszki i podzielić na mniejsze części. Cebule obrać, przemyć pod ziemną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a później pokroić w drobną kostkę. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę oraz kiełbasę. Do podsmażonej kiełbasy i cebuli dodać szprotki oraz kilka łyżek ketchupu i całość dobrze wymieszać. Sos rybny doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dobrze wymieszać. Ugotowany makaron polać zrobionym sosem, a później posypać startym na tarce serem żółtym i umytą i pokrojoną natką pietruszki.