Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Makaron z serem i obsmażanym boczkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybki , prosty a przede wszystkim smaczny przepis.

Makaron z serem i obsmażanym boczkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makaron z serem i obsmażanym boczkiem

 

  • 200g makaronu – muszelki
  • pół kostki sera białego
  • 3 plastry boczku
  • koperek świeży lub suszony
  • sól
  • pieprz
  • średniej wielkości cebula

Sposób przygotowania:

Makaron z serem i obsmażanym boczkiem
Makaron gotujemy na miękko ze szczyptą soli i odcedzamy a następnie przepłukujemy pod bieżącą wodą na sitku.
Ser biały rozdrabniamy widelcem (można polać odrobiną jogurtu naturalnego gdy ser jest za suchy) i posypujemy pieprzem i solą (jeśli ktoś lubi może posypać papryką czerwoną mieloną ostrą) oraz drobno posiekanym koperkiem. Boczek i cebulę kroimy na drobne kawałki i obsmażamy na patelni. Gdy boczek nie jest wystarczająco słony dosalamy i doprawiamy pieprzem.
Makaron z serem i obsmażanym boczkiem
Etap 1
Makaron z serem i obsmażanym boczkiem
Etap 2

Tagi:

makaron sery ser