Sposób przygotowania:
Pappardelle z sosem i kotletem
Do lekko podgrzanego mleko dodaję kawałki serków topionych , mieszam cały czas podgrzewając aż do rozpuszczenia serków. Do sosu dodaję tartą mozzerellę i łączę z całością. Jeśli sos jest zbyt gęsty dolewam po troszku mleka.
Z mięsa mielonego przygotowuję kotlety. Do mięsa wbijam jajka, dodaję przyprawy i namoczoną bułkę tartą. Całość dokładnie wyrabiam, formuję kotleciki , obtaczam w bułce tartej i smażę na rumiano.
Makaron gotuje al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po ugotowaniu odcedzam. Przekładam do sosu i mieszam.
Wykładam porcje na talerze, na wierzch kładę kotleta. Podaję gorące.
Z mięsa mielonego przygotowuję kotlety. Do mięsa wbijam jajka, dodaję przyprawy i namoczoną bułkę tartą. Całość dokładnie wyrabiam, formuję kotleciki , obtaczam w bułce tartej i smażę na rumiano.
Makaron gotuje al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po ugotowaniu odcedzam. Przekładam do sosu i mieszam.
Wykładam porcje na talerze, na wierzch kładę kotleta. Podaję gorące.