Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Makaron z sosem kurkowo-śmietanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Makaron ugotować „al dente” w dużej ilości osolonej wodzie.

Makaron z sosem kurkowo-śmietanowym

Składniki:

Makaron z sosem kurkowo-śmietanowym

 

  • 250 g kurek
  • 400 g makaronu typu tagliatelle
  • 200 ml śmietanki (używałam 12%)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • łyżeczka oleju
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Makaron z sosem kurkowo-śmietanowym
Makaron ugotować „al dente” w dużej ilości osolonej wodzie. Na maśle z odrobiną oliwy podsmażyć cebulę i czosnek, dodać opłukane i oczyszczone kurki. Doprawić solą i pieprzem, dusić przez kilka minut aż kurki nieco zmiękną. Na koniec dodać śmietankę i wrzucić makaron. Całość dokładnie połączyć i podać z posiekaną natką pietruszki. Smacznego

Tagi:

makaron