Sposób przygotowania:
Makaron z sosem mięsnym
Pietruszkę oraz koperek drobno siekamy. Mięso kroimy w drobną kosteczkę. Obtaczamy w mące i lekko rumienimy na mocno rozgrzanym maśle. Cebulę obieramy, siekamy i dodajemy dodajemy do mięsa razem z kminkiem. Chwilkę razem podsmażamy. Zalewamy wodą w ilości takiej, aby pokryła ona mięso. Dusimy wolno pod przykryciem doprowadzając do wrzenia. Kiedy mięso będzie już prawie miękkie, wkładamy pomidory, które uprzednio obieramy ze skórki i drobno kroimy. Wszystko razem dusimy. Sos doprawiamy śmietaną połączoną z mąką. Zagotowujemy. W garnku gotujemy osoloną wodę z dodatkiem łyżki oleju i gotujemy w niej makaron. Makaron przecedzamy, oblewamy gorącym sosem i posypujemy pietruszką z koperkiem. Danie to smakuje dobrze np. z małosolnym ogórkiem czy też surówką.